Novetats‎ > ‎

El cant del cos

publicado a la‎(s)‎ 20 oct. 2016 7:48 por IES Violant de Casalduch Benicàssim   [ actualizado el 30 oct. 2016 14:36 ]

EL CANT DEL COS 

és un espectacle de dansa que parla del cos com a vehicle d’expressió de sentiments i valors positius que tenim arrelats en el nostre interior, i que potser desconeixem. Té una clara vocació didàctica per la seua temàtica: la necessitat que té el cos d’expressar-se en l’etapa adolescent.


El cant del cos ha sigut creat per al Ballet de la Generalitat per Amaury Lebrun, coreògraf francés establit a Espanya, que després d’una llarga carrera com a intèrpret en companyies de prestigi com la Companyia Nacional de Dansa sota la direcció de Nacho Duato, desplega la seua labor creativa en el terreny de la dansa contemporània.


«Cap mortal pot guardar un secret. Si els seus llavis estan silenciosos, parla amb la punta dels seus dits» (Sigmund Freud)

Aquesta citació és el punt de partida de l’obra. Quins secrets ens revela el cos? Què podem transmetre i endevinar amb un simple centelleig d’ulls? El cos balla i canta.

Amaury Lebrun


L’espectacle complet té una durada de 55 minuts i s’ha estrenat al teatre Rialto de València del 13 al 16 d’octubre.


Al nostre centre se’ns ha ofert l’oportunitat de ser experiència pilot en acollir al Ballet de la Generalitat amb una reducció a 30 minuts d’aquest espectacle, a més d’un taller de dansa d’una hora amb el nostre estudiantat i un posterior col·loqui. 


El departament de Música estem satisfets de poder acollir aquesta iniciativa i contribuir a apropar la dansa contemporània al nostre alumnat. EL BALLET DE LA GENERALITAT


és un projecte creat el 2004 per la Generalitat Valenciana amb la missió de fomentar i difondre la dansa professional. La companyia té en repertori coreografies de prestigiosos creadors de fama internacional com ara Jiri Kylian, Nacho Duato, Alicia Alonso, Ohad Naharin, entre d'altres. Des de 2012 és companyia resident al Palau de les Arts de València, fet que li permet conjugar la seua trajectòria artística amb la col·laboració com a cos de ball en les produccions d'òpera i ballet que programa la sala. Comments