Novetats‎ > ‎

Reflexió

publicado a la‎(s)‎ 15 nov. 2015 9:31 por IES Violant de Casalduch Benicàssim   [ actualizado el 15 nov. 2015 9:43 ]
Pilar Fabón, professora de Filosofia del nostre centre, vol compartir aquest text:

Avui, jo que sempre parle de la importància de la paraula no sé què dir.
Jo que represento el logos, la raó, l’enteniment, no ho entenc.
Jo que he de clarificar, explicar la realitat, trobo una realitat negra, inexplicable. 
Jo no puc explicar-vos, no entenc què porta a uns ésser humans a disparar indiscriminadament en un carrer, en una sala de concerts, a gent innocent, a iguals. 
Jo que vos parlo en classe d’uns mínims comuns entre totes les persones com el desig de la pau, em quedo sense raons, sense raó.
Les llàgrimes substitueixen els pensaments. Sols puc plorar davant del drama de París.
Són moments passionals, de sentiments , emocions, d’indignació, de ràbia, per això rebutjo al terrorista, sí, rebujo a l'assassí, però busco uns altres sentiments també: tranquil·litat, serenitat davant de l’altre, el d’altre país, altra religió, altra cultura.
Avui és demagògic parlar de la guerra d’Iraq, de la guerra de Síria, dels morts de la Mediterrània, avui plorem pels morts de París, demà ja parlarem dels morts de fam.
Avui recordo com cantaven la Marsellesa anit en París i en aquestes notes em venen a la memòria les belles paraules que aquest país ens va donar: IGUALTAT, LLIBERTAT, FRATERNITAT.
SOLIDARITAT AMB FRANÇA!!!!!!


Acompanyem aquestes paraules amb el vídeo que van gravar els nostres alumnes amb la lletra d'Imagine en algunes de les llengües que es parlen en el nostre centre.

Comments